Emanuel Nilsson, från Military Work tillbaka till Försvarsmakten

1 Comment

Emanuel Nilsson, från Military Work tillbaka till Försvarsmakten

Emanuel Nilsson går från engagemang på Military Work till heltid vid Hemvärnet som utbildningsofficer vid Livgardesgruppen.

Nilsson gjorde värnplikten 2009-2010 som insatssoldat i Karlskrona vid Marinbasen. Efter fortsatt tjänstgöring inom säkerhetsförbandstjänst hamnade han på Amfibieregementet i Berga som specialistofficer där han var förbandsinstruktör för ett amfibieskyttekompani.

Efter militärlivet väntade en utbildning till järnvägsingenjör vid Nackademin. Arbete för italienska Ansaldo följde med uppdrag inom signalteknik. Ansaldo var en leverantör till beställaren Trafikverket.

Under militärtiden och under studietiden började Emanuel arbeta extra för Military Work inom den så kallade QRF:en, Military Works Quick Response Force. Uppdragen innebar bland annat säkerhetsarbete vid arenaevenemang på till exempel Friends Arena.

 

– Military Work innebar en stimulerande omväxling i vardagen. evenemangsjobben var mycket stimulerande och det var allt från fotbollsmatcher, veterantattoo, hästtävlingar och konserter. säger Emanuel Nilsson.

Emanuel beskriver vad som utmärker att arbeta med kollegor som har en liknande militär bakgrund.

 

– Att arbeta med likasinnade innebär att alla agerar i samma riktning, att lösa uppgiften. Man behöver inte säga så mycket, man täcker för varandra automatiskt, prestigelöst och effektivt.

 

Nästa vägval, att gå tillbaka heltid till Försvarsmakten och Livgardesgruppen. När kände han att det var dags?

 

– Jag brinner för ledarskap, utveckla verksamheter och i synnerhet människor. Sedan har jag alltid trivts i uniform, vad den står för och det liv det innebär. Nu får jag använda mina samlade kunskaper, erfarenheter och samtidigt fortsatt utveckla mig. Jag vill passa på att rekommendera Military Work till alla, just för att relationen till Försvarsmakten är så naturlig, avslutar Emanuel Nilsson.

 

På Military Work är man positiv till Emmanuels val, Michael Yngvesson, vd för Military Work Sverige utvecklar.

– Vi tackar Emanuel och önskar honom all lycka framgent. För oss är det självklart att ta tjänster inom Försvarsmakten. Vi uppmuntrar även alla våra medarbetare att ha fortsatt engagemang inom Försvarsmakten vid sidan om Military Work, som reservofficer, deltidssoldat, i Hemvärnet eller andra tjänster, säger Michael Yngvesson.

1 Comment

Rekrytera. Behålla. Utveckla.

Comment

Rekrytera. Behålla. Utveckla.

Genom att lyfta fram värdet av många år i tjänst hoppas Military Work kunna hjälpa Försvarsmakten att behålla sina anställda. Military Work får mycket större effekt och våra medarbetare gör ett mycket bättre jobb ute i det civila för varje år de först stannar i Försvarsmakten.

Comment

Comment

MW Syd hos Rotary i Ängelholm!

I samband med Military Works etableringsarbete i Helsingborgsområdet har vi blivit uppmärksammade på flera fronter och i fredags var det Rotary i Ängelholm som ville veta mer om Military Work och vår verksamhet. Jag visade Military Works nya informationsfilm och pratade därefter om våra erfarenheter i att försörja näringslivet med militärt utbildad personal och värdet detta ger för både företag och Försvarsmakten. Många kloka frågor kom upp på frågestunden och efteråt dök flera deltidsaktiva och pensionerade officerare upp för att prata om sina erfarenheter - för mig mycket uppskattat!

Särskilt tack till Sven Scheiderbauer och Johan von Horn som uppmärksammat Military Work!

Elias Mibesjö
Regionchef

MW talar om vad den civila marknaden eftersöker för kunskaper.

MW talar om vad den civila marknaden eftersöker för kunskaper.

Det visade sig att Presidenten inte bara hade en fin militär karriär att stoltsera med utan också en alldeles utmärkt klädstil.

Det visade sig att Presidenten inte bara hade en fin militär karriär att stoltsera med utan också en alldeles utmärkt klädstil.

Comment

Från Stockholm till Norrbotten?

Comment

Från Stockholm till Norrbotten?

Det är något speciellt med Stockholm. Varje gång jag kommer hem till Norrbotten känner jag det. Även om jag trivs där nere så är det skönt att komma hem. 

I söndags vara jag nere i Stockholm igen, den här gången för att medverka på Hemlängtan, en gemensam ansträngning från Norrbottens kommuner att påminna de som flyttat ner om vad som finns här uppe. Naturen, lugnt, kulturen och självklart människorna - det är nått speciellt med oss - men det är lätt att dras med i Storstadspulsen och tro att man inte saknar det. 

IMG_0478.JPG

 

Under söndagen var vi på plats på Fotografiska museet och jag tillsammans med andra arbetsgivare informerade om möjligheterna till spännande jobb här uppe. Det var kul att se att så många kom förbi och var intresserad av oss på Military Work men även de andra medverkande. 

 

Har du hemlängtan? Är du intresserad av att flytta upp? Läs mer på www.militarywork.se/hemvandare så tar vi nästa steg i karriären tillsammans. 

Magnus Brevemark Regionchef Norr Military Work

Comment

Rapport från förbandschefsbyte på F21

Comment

Rapport från förbandschefsbyte på F21

Avgående flottiljchef Öv Carl-Johan "Clute" Edström har genomfört tre år som flottiljchef detta avslutar hans 26-års närvaro vid förbandet. Han är en populär chef/ledare och individ, som kommer att saknas av många.

Comment

Rapport från "Människor bygger framtiden"

Comment

Rapport från "Människor bygger framtiden"

Diskussionerna kretsade kring hur regionen skall hantera den kompetensbrist som råder samt hur vi tillsammans ska kunna hitta lösningar på det. Magnus informerade om hur vi på Military Work aktivt arbetar med kompetensförsörjning och hur vi översätter militära kompetenser till civila meritvärden för att på ett så bra sätt som möjligt hitta intressanta jobb för personer med bakgrund i Försvarsmakten. 

Comment

Military Work dagen Region Mälardalen 2017

Comment

Military Work dagen Region Mälardalen 2017

En tradition som vi inte tummar på, oavsett hur mycket vi växer, är Military Work-dagen. Vårat största event där samtliga kollegor träffas och för en kväll ägnar vi oss åt att umgås, summera våra framgångar och titta lite in i framtiden, samtidigt som vi avnjuter middag och knyter nya kontakter med varandra.

Comment

Comment

Personal från MW hos framtidsföretag!

Militärer på framtidens arbetsplats!


Då och då levererar Military Work personal till beställare hos våra kunder som själva har en militär koppling. Ofta har dessa individer själva fått utväxling på sin militära utbildning och inställning till arbete. I detta fallet är det också så - fast i en ovanligt hög omfattning! Darko Pervan är entreprenören och reservofficeren som i mitten på 90-talet lanserade klickfogen och revolutionerade golvindustrin. Efter att produkterna under många år mestadels har licenstillverkats av andra aktörer har man nu beslutat att tillverka golv och nya innovationer på hemmaplan i Viken norr om Helsingborg under varumärket Välinge Innovations. Man håller på och färdigställer 18 000 kvm produktions- och lageryta som också ska inrymma kontor. Military Work har i uppdrag att tillsätta personal till Välinges expansion vilket kommer vara ett pågående arbete i takt med att produktionen ökar. Vi har ställt frågor till några av Military Work-medarbetarna som arbetar på uppdraget!

Tobias, Reservofficer

Tobias, Reservofficer

Vad tycker du om att arbeta för MW?
En bra och omtänksam arbetsgivare med annan mentalitet än andra               bemanningsföretag.

Hur trivs du hos uppdragsgivaren Välinge?
Mycket bra.

Vad i din soldatidentitet har du haft mest nytta av hittills?
Initiativförmåga och aktivt sökande av uppgift.

Vad är ditt nästa karriärsmål?
Gruppledare alternativt annan chefsbefattning där jag kan få användning av tidigare erfarenheter från officersrollen.

Varför tycker du att fler soldater ska söka sig till uppdraget via MW?
MW är ett bra sätt att få hjälp att komma ut i det civila arbetslivet utan att behöva lämna det militära helt. MW har även en förståelse och kunskap som gör att dem kan omvandla den militära kompetensen till civil kompetens. 

 

Lowe, Hemvärnsman

Lowe, Hemvärnsman

Vad tycker du om att arbeta för MW?
Att arbeta för MW är kul! Lite som att vara tillbaka i Försvarsmakten. Bra chefer och kollegor.

Hur trivs du hos uppdragsgivaren Välinge?
Trivs mycket bra hos Välinge! Jag har blivit väldigt väl mottagen från högre chefer till medarbetare på avdelningarna och på mitt skift. Trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna och skifttiderna, framförallt är vi redan ett riktigt gott gäng på vår avdelning.

Vad i din soldatidentitet har du haft mest nytta av hittills?
Förmågan att tempoväxla och att "gilla läget", tror jag. Det är mycket att lära men hyfsat lugnt när allt flyter, men det kan ändras fort. Då finns det alltid något annat att ta tag i.

Vad är ditt nästa karriärsmål?
Just nu vill jag lära mig så mycket som möjligt hos Välinge för att kanske länge fram se vilka möjligheter som dyker upp för att avancera inom Välinge.

Varför tycker du att fler soldater ska söka sig till uppdraget via MW?
Både MW och Välinge är bra arbetsgivare! Välinge ser väldigt positivt på oss med bakgrund från Försvarsmakten och är måna om sin personal och vill man så finns det möjligheter att utvecklas. Det är högt i tak och god kamratskap! Välinge växer och gillar man ny teknik så kan det bli en häftig resa.

Vill du arbeta med Tobias och Lowe? Klicka här för att läsa mer!

Comment

Med Försvarsmakten på jobbmässa i Malmö!

Comment

Med Försvarsmakten på jobbmässa i Malmö!

Under fredagen den 10 februari var MW Malmö med Försvarsmakten på jobbmässa arrangerad av Arbetsförmedlingen. Mässan i sig är jättestor och Military Works roll i detta forumet är främst att visa att Försvarsmaktens utbildning inte bara är meriterande inom Försvarsmakten utan även är attraktiv civilt. Sammansättningen av personal är olika vid varje mässa och idag var personal från Armén, Flygvapnet och Marinen på plats tillsammans med oss på MW. När personer närmar sig oss på mässan och undrar vad vi kan erbjuda berättar vi kort om oss och skickar sedan personen vidare till Försvarsmaktens informatörer som i sin tur berättar om den militära grundutbildningen. När Försvarsmaktens personal under mässan vill styrka attraktiviteten i Försvarsmakten hänvisar de i sin tur till oss som då kan berätta att våra kunder letar efter personer med de kunskaper och värdegrund som Försvarsmaktens personal står för. Detta eftersom Military Work dagligen får ingångsvärden från det civila arbetslivet via våra kundkontakter och personal.

Det är såklart ganska svårt för en person att förstå att om man genomför militär grundutbildning och blir deltidstjänstgörande i Försvarsmakten så bereds man tillgång till yrken som man annars inte skulle vara aktuell för - därför är dessa samgrupperingar med Försvarsmakten och Military Work viktiga. Inte bara för våra respektive organisationer utan även för samhället i stort!

Elias
MW Malmö

Mikael Forsberg berättar om hur Försvarsmakten och Military Work samarbetar lokalt i Skåne.

Mikael Forsberg berättar om hur Försvarsmakten och Military Work samarbetar lokalt i Skåne.

Comment

Comment

Military Work öppnar kontor i Jönköping

Military Work växer och öppnandet fler lokala kontor är ett led i att möta efterfrågan regionalt. I Jönköping är det Björn Areskog som blir ansvarig för kontoret. Björn Areskog har bred och omfattande erfarenhet från tjänster inom Försvarsmakten såväl som den civila sektorn. Areskog är utbildad yrkesofficer och har en magisterexamen i ekonomi efter studier i Sverige, USA och Italien.

Behöver du bemanna eller rekrytera i regionen så hör av dig till oss så sätter vi dig i kontakt med Björn. Är du soldat eller har militär bakgrund och vill bli en del av Military Work så skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss till dig.

Comment

Ny kund - nya kunskaper!

Comment

Ny kund - nya kunskaper!

En av de absolut bästa sakerna med att arbeta hos Military Work är möjligheterna som ges att besöka många branscher och träffa människorna vars vardag vi införlivar vår personal i. Alla befattningskategorier internt hos Military Work kommer återkommande i kontakt med detta – säljarna när det ska ta reda på kundens behov och konsultcheferna när de ska förstå personalens vardag. Mycket kan man få reda på via beskrivningar och hemsidor men personligen så föredrar jag att besöka verksamheterna och väljer medvetet att lägga tid på detta. En hel arbetsdag hos kunden gör att man som rekryterare får en självupplevd bild av miljön och sammanhanget som vi har fått i uppdrag att rekrytera till. Att själv ha kännedom om uppdragets vardag gör att vi kan skriva träffsäkra annonser och även ge en mer korrekt bild vid en intervju när kandidaten har frågor om uppgiften. Det ger i sin tur goda kundrelationer och verkar även som ett underlag till att förstå personalen när de väl är på plats.

Förra veckans besök hos Pågen visar precis hur viktigt detta är. Jag möter upp Tobias som är säljplanerare på Pågen i Halmstad. Tobias har en vänlig framtoning och rör sig vant i lokalerna. Han iordningsställer och plockar på sig det han behöver för dagen. Jag förstår snabbt att han är en effektiv man. Han pratar vänligt men är på väg. Känslan jag får är samma som när man kittar på sig uniform och stridsutrustning på morgonen – man är på väg för att lösa uppgift!

Pågen är inte bara ledande på att baka bröd utan är även ett av Sveriges större logistikbolag då de äger sina egna fordon. De som kör ut bröden kallas säljare. Det tar ett tag för mig att förstå hur allt hänger ihop; man kör alltså lastbil, är säljare men levererar bröd? Tobias berättar hur allt hänger ihop och varför Pågen tror att Military Work är rätt leverantör – de både har och har haft militärer anställda tidigare och det har fungerat utmärkt. Jag frågar om det möjligen är så att den personal som söker jobben till största del identifierar sig som lastbilschaufförer och det instämmer Tobias i.

-”Vi behöver personal som tycker om att träffa människor och vara bra ambassadörer för Pågen.”
 - Tobias, säljplanerare Pågen-Halmstad

Elias på Military Work i Malmö följer med Pågen under en heldag för att förstå vilken profil företaget behöver så att Military Work kan attrahera rätt deltidstjänstgörande soldater till uppdraget.

Elias på Military Work i Malmö följer med Pågen under en heldag för att förstå vilken profil företaget behöver så att Military Work kan attrahera rätt deltidstjänstgörande soldater till uppdraget.

Första stoppet är på Ica Maxi och när vi kommer in börjar jag att förstå att arbetet är väldigt mycket mer annorlunda än att köra bröd från A till B. Butikspersonalen är trevlig och man känner positiva vibbar. Vi går in med brödet på en lastpall, möter upp ansvarig person i butiken som glatt kvitterar leveransen. Därefter packar vi upp brödet och Tobias visar på tekniker som exponerar brödet på ett bra sätt och vi kollar sen datum på befintligt bröd. De som har kort datum tar vi med tillbaka. Det brödet blir sedan till jäst. Innan vi går stämmer vi av med brödansvarige om nästkommande beställning och här påminner Tobias vänligt om kommande kampanjer. Ibland kan tex Pågen och Ica centralt komma överens om en kampanj och ibland kan man göra det lokalt. Eftersom allt bröd går i retur till Pågen är det viktigt att försöka göra korrekta bedömningar på åtgången. Tobias berättar att man snabbt lär sig när det är löning, barnbidrag och högtider då det påverkar volymerna. Det är också nu jag på riktigt förstår att butikerna inte beställer bröd genom grossister som man gör med andra varor. Butikernas brödhyllor fungerar snarare som en marknadsplats för Pågens produkter där säljaren själv väljer exponering och stuvar om.  Lastbilen är bara ett transportsätt.  

-”Jag fick själv C-kortet i lumpen. Det är bara att sätta sig bakom ratten och öva på gårdsplan om man är ringrostig. Det är lättare än vad man tror att komma igång.”
 - Tobias, säljplanerare Pågen-Halmstad

Under dagen besöker vi både stora och små butiker. Personalen hälsar alltid glatt och småpratar om de har tid. Tobias menar på att det faktiskt nästan är så att det är ute i butikerna som kollegorna finns. Genomgående för arbetet är att vi alltid är igång. Vi ställer i ordning produkterna, viker ner kartonger och snyggar till samtidigt som vi pratar med personalen. Det ger känslan av att vara effektiv samtidigt som man alltid är ett uppskattat avbrott för butikspersonalen under delar av tiden man är där. I slutet av dagen får jag ta över taktpinnen och styra tempot själv. Jag blir förvånad över hur morgonens efterhandskänsla nu har svängt till en känsla av att göra rätt. Arbetsmetodiken är enkel och handdatorn är lättbegriplig men det bästa är att alla tycker att det är kul att man dyker upp!

Innan jag och Tobias skiljs åt så frågar jag hur duktig man behöver vara för att köra lastbilarna och får svaret att det lär man sig fort. Är man osäker kan man alltid köra på gårdsplanen och fråga en kollega om hjälp. Sammanfattningsvis uppfattar jag arbetet som fritt och roligt. Gillar man att vara på gång och träffa människor bör man verkligen söka arbete här. Företaget har en tydlig internrekryteringskultur och ser mycket positivt på personer som vill utvecklas inom företaget!

Elias Mibesjö
MW Malmö

Har du C-körkort och vill anmäla intresse och bli kontaktad för att jobba extra eller sommarjobba?
Klicka här för att göra en intresseanmälan!

Comment

Comment

Military Work utökar verksamheten i norra Sverige

Military Work är i fortsatt stark tillväxt och har fattat beslut om etablering av ett lokalt kontor i Boden. Military Work har sedan tidigare huvudkontoret i Stockholm och öppnade i augusti 2016 ett kontor i Malmö. Syftet med etableringen i Boden är att möta marknadens efterfrågan i norra Sverige.

För Military Work är närhet till förband, marknad och individ nyckeln till framgång. Vår filosofi är att verka där vi kan göra nytta och bidra till Försvarsmaktens förmåga att attrahera och behålla personal i Boden som den anrika och betydelsefulla försvarsmaktsort det är. Vår ambition är att det skall ge en positiv effekt för regionen genom att flera har möjlighet att rota sig efter avslutad tjänst eller parallellt med ett deltidsengagemang

Mikael Karlsson, vd Military Work

I samband med etableringen i Boden har Gabriella Olofsson rekryterats till det lokala Boden kontoret. Gabriella Olofsson gjorde värnplikten på I19 i Boden och har därefter utbildats till specialistofficer och är reservofficer.

Jag välkomnar Gabriella Olofsson till Military Work. Gabriella kommer att arbeta med marknadskontakter och försäljning och är en utmärkt representant för oss. Hon har sedan tidigare bred erfarenhet med dokumenterad effekt.

Mikael Karlsson, vd för Military Work

Är du intresserad av att bemanning eller rekrytering i Boden alternativt civilt jobb så hör av dig till oss på Military Work så sätter vi dig i kontakt med Gabriella.

Comment

Military Work dagen

Comment

Military Work dagen

I slutet av varje år genomför Military Work den traditionella MW-dagen. Military Works heltidsanställda från hela landet och tongivande deltidsmedarbetare samlas för att umgås och mingla och äta middag tillsammans. I år delade vi även ut Military Works förtjänstetecken till de som utmärkt sig i sin tjänst hos våra kunder.
Utmärkelserna delades ut av VD Mikael Karlsson och styrelseordförande Hans-Peter Lindqvist samt vår hedersgäst Arméchefen Generalmajor Karl Engelbrektson.

Mottagare 2016 utan inbördes ordning:
Bianca Norrman, GSS/T, Norrbottens regemente - I 19
Johan Enblom, Ledningsregementet
Magnus Brolin, GSS/T, Amfibieregementet
Alexander Grennard, GSS/T, Livgardet

 

Fler bilder finns på vår Facebooksida

Comment

Military Work på YouTube

Comment

Military Work på YouTube

Nu är vår YouTube kanal igång. Tanken är att vi ska lägga upp jobbfilmer och annat intressant där. Om du har idéer på vad du vill se mer av eller andra synpunkter av så hör av dig till oss på marknad@militarywork.se

Lägg gärna till kanalen som prenumeration så ser du alla nya filmer som läggs upp. T.ex. den om Richard som blev fibertekniker. Här är länk till filmen

Comment

Comment

Så blir du Fibertekniker

Just nu söker vi extra många Fibertekniker. Du behöver inte vara Fibertekniker idag utan du får den utbildning du behöver. Se intervjun med Richard som blev Fibertekniker Länk till film

Är du intresserad av teknik och ett jobb i en framtidsbransch? Fyll i en intresseanmälan redan idag så hör vi av oss.

Vi hörs!

Comment

MW öppnar kontor i Malmö!

Comment

MW öppnar kontor i Malmö!

Military Works expansion fortsätter och under sommaren har vi arbetat med etableringen av vårt Malmökontor. Arbetet i att hitta rätt individer för uppstarten har gått relativt enkelt och vi identifierade tidigt att vi skulle rekrytera två personer – en som ansvarar för försäljning och de kommersiella bitarna och en person som sköter intervjuer, administration, uppföljning och karriärutveckling rörande personalen. Att arbeta för Military Work är speciellt då både våra kunder och personalen förväntar sig att vi har en god kännedom om Försvarsmakten både nulägesmässigt och historiskt. Att sitta i ett kundmöte med en äldre beslutsfattande chef som har 40 år gamla försvarsmaktsreferenser kan vara lika utmanande som att möta någon som inte har någon försvarskännedom alls. Därför letade vi efter någon med både försvarsmaktsbakgrund och erfarenhet från säljande befattning inom bemanningsbranschen när vi letade säljare och hittade Mikael Forsberg, 30. Självklart vill vi att våra följare ska få chansen att lära känna Foppa lite bättre!

Mikael Forsberg, säljare Military Work Malmö.  LinkedIn

Mikael Forsberg, säljare Military Work Malmö. LinkedIn

 

Hur ser din tjänstgöringshistorik ut?
Efter värnplikt på P 4 05/06 så följde jag två P 4-officerare till IA06 och stannade på P 7 i nästan två år. Efter det blev det en sejour i det civila och jag återvände därefter till P 7 och IA10 där jag stannade till 2014. Totalt har jag roterat fyra gånger till Kosovo och Afghanistan.

Vad har du arbetat med civilt?
Mellan tjänstgöringsperioderna har jag arbetat inom telemarketingförsäljning i olika befattningar. Efter min senaste försvarsmaktstjänstgöring började jag som kundansvarig säljare i bemanningsbranschen och har trivts väldigt bra i de sammanhangen.

Vad fick dig att söka dig till Military Work?
Det är av flera skäl. Dels får jag arbeta med och för en kategori människor som jag tror väldigt starkt på och dels ger det mig en personlig möjlighet till utveckling. Människorna bakom Military Work tror väldigt starkt på nyttan med Military Work vilket attraherade mig. Som säljare är det en drömläge att komma in tidigt i en kontorsetablering eftersom utvecklingsmöjligheterna är stora. Personalen på Stockholmskontoret har liknande bakgrund som jag vilket känns bra.

Kommer du att arbeta helt själv på kontoret?
Nej, jag kommer att arbeta med ytterligare en person som ansvarar för personalen och rekryteringen. Sedan hoppas jag också snabbt skapa förutsättningar för att vi i Malmö ska kunna rekrytera fler säljare. Ju bättre jag presterar desto snabbare behöver vi rekrytera internt. Ett stort ansvar men det är så jag trivs. 

Vad vill du säga till de kunder och kandidater som verkar i Skåne?
Rent generellt är tillväxten i Skåneregionen stark vilket vi också märker. Företagen letar personal i alla personalkategorier. Jag märker redan nu att intresset för militärt utbildad personal är stort. Så budskapet till de som är tjänstgörande på hel- eller deltid är enkelt; registrera en profil så att jag vet vad jag har att jobba med!

Var tror du Malmökontoret är om fem år?
Vi kommer att fortsätta att expandera och erbjuda toppkandidater till alla marknadsområden och vara etablerade inom skånskt näringsliv. Jag tror att vi är insteget på den civila arbetsmarknaden för människor under 30 med tjänstgöringsbakgrund samtidigt som vi erbjuder reservofficerare till chefspositioner i regionen. Alltså samma sak som vi gör nu fast i en betydligt större omfattning. Jag tror även att Military Work kommer att vara större utomlands och att det kommer att ges möjlighet att arbeta i utlandet för oss oavsett var man bor i Sverige.

Snabbfakta
Namn: Mikael Forsberg
Titel: Säljare
Civilstatus: Sambo och hund
Intressen: Mat, dykning och resor
Kontakt: LinkedIn, 0736 65 64 68, mikael.forsberg@militarywork.se 

Alla som är intresserade av veta mer om Military Work bjuds in till kontoret i Malmö på Öppet Hus (torsdagen den 15 september mellan 17:30 och 19:30).  
Anmäl dig här!

Kontorets adress:
S:t Johannesgatan 2 (Triangeln)
211 46 Malmö
 

Kontorsfastigheten S.t Johannesgatan 2, Malmö

Kontorsfastigheten S.t Johannesgatan 2, Malmö

Väntutrymme S:t Johannesgatan 2, Malmö

Väntutrymme S:t Johannesgatan 2, Malmö

Tjänsterum S:t Johannesgatan 2, Malmö

Tjänsterum S:t Johannesgatan 2, Malmö

Uppgång från Citybanan, hållplats Triangeln

Uppgång från Citybanan, hållplats Triangeln

Comment

Comment

Military Work karriär: Från soldat med affärsintresse till säljare med soldatidentiet

Military Works säljare Marcus Andersson berättar hur hans karriärväg har sett ut hittills. Vägen fram till dagens roll som Account manager är inte spikrak men en sak har varit konstant; Marcus har alltid varit soldat.

Marcus Andersson, säljare Military Work. Kontakta Marcus på  LinkedIn .

Marcus Andersson, säljare Military Work. Kontakta Marcus på LinkedIn.

När jag påbörjade min karriär som gruppchef vid den 31:a luftburna bataljonen på K3 hade jag nog inte sett framför mig att några år senare springa omkring på möten, planera min vardag i en Outlook-kalender och äta affärslunch med högt uppsatta personer i stora organisationer. Jag hade nog heller inte sett framför mig att jag skulle få möjlighet att arbeta med gamla kollegor fast utanför grönkläderna.

Efter fem år vid förbandet och ett antal internationella insatser valde jag att avsluta min heltidsanställning för att ta mig an nya utmaningar. Jag bytte anställningsform och blev deltidstjänstgörande (GSS/T) för att fortfarande kunna vara verksam vid förbandet och för att få möjlighet att träffa alla vänner och kollegor som jag har fått under åren. Och för att fortsätta utvecklas militärt såklart!

Under mina högskolestudier arbetade jag extra åt Military Work så ofta jag kunde. Dels för att kunna dryga ut studentkassan och dels för att det var väldigt roligt. Att lösa uppgifter tillsammans med gamla kollegor och andra försvarsmaktsanställda som är av samma ”skrot och korn” gjorde att arbetspassen bara flög förbi.

Mot slutet av min studietid blev jag intresserad av att få vara en del av Military Work och jag fick en anställning som säljare vid företaget. Nu har jag arbetat i ett och ett halvt år och har en stor frihet i mina arbetsuppgifter. Jag värderar, prioriterar och tempoväxlar självständigt i arbetet vilket passar mig mycket bra. Närheten till beslut i organisationen är nära och för varje vecka som går märker jag hur min rutin börjar märkas av. En annan sak som jag uppskattar är stämningen på kontoret när man pratar tjänstgöringsminnen och allt som hör därtill. Jag tror att det är få arbetsplatser som hade gett mig möjligheten att känna mig mer hemma!

Att arbeta med försäljning är enligt mig den bästa skolan man kan gå för att skapa en bra grund oavsett hur karriären skall fortlöpa. Försäljningen lär mig att hantera och möta nya människor som alla har olika behov och olika sätt att se på saker och lösningar. Det motiverar mig att ha uppgiften att skapa och utveckla affärer eftersom det är det i grunden som gör att företaget blir lönsamt och kan gå runt.

--------------------------

Jag har egentligen aldrig känt mig som en traditionell säljare när jag är ute på möten med företag som är intresserade av vår verksamhet. Anledningen till detta är att jag jämt och ständigt talar av egen erfarenhet om hur det är att vara anställd i dagens Försvarsmakt och behöver därför aldrig ta några genvägar för att övertyga hur pass värdefull den militära bakgrunden är - oavsett bransch och yrkesroll. Det handlar inte alltid om hur CV:t ser ut utan även om hur man är som individ och vilka värderingar man bär på.

Svaret på hur man lyckas som säljare på Military Work handlar egentligen om samma värderingar och tillvägagångssätt som i Försvarsmakten. För det första har jag hittat mitt egna ”varför”- det som gör att jag går upp på morgonen och gladeligen går till jobbet varje dag. Svaret på mitt ”varför” är att kunna höja statusen på den militära bakgrunden, att hitta samarbeten med företag som ser positivt på att soldater och officerare har möjlighet att kunna ha en anställning i företaget och en i Försvarsmakten samt att kunna erbjuda bra jobb till bra individer. 
Jag går in helhjärtat för alla uppgifter, ser till att prioritera och lägga tid på rätt saker för att kunna bli så bra som möjligt.  Jag använder mig av ett lösningsorienterat synsätt där jag försöker att lösa mina uppgifter så bra det går. När jag behöver tar jag hjälp av mina kollegor. Vi arbetar teambaserat och hjälps alltid åt. Allt för att driva framåt!

I dagsläget befinner vi oss i en mycket expansiv fas där vi söker efter nya kollegor som vill vara med på resan framåt. Om du är intresserad av att vet mer om hur man kan bli säljare på Military Work så är det bara att maila mig på marcus.andersson@militarywork.se. Vi söker aktivt i Stockholm men vill du arbeta i Göteborg, Malmö, Visby eller Luleå/Boden är det också intressant. 
Oavsett om du har sysslat med försäljning innan eller inte så finns det alltid behov av individer med rätt inställning och rätt attityd till arbetet. Jag och mina kollegor ser fram emot att få kontakt med dig som vill kunna använda dig av din militära karriär för att lyckas som säljare hos oss. 

Marcus Andersson
marcus.andersson@militarywork.se
072-050 95 73
LinkedIn


 

Comment

Erfarenhet från bandkrängning - en merit i fiberbranschen?

Comment

Erfarenhet från bandkrängning - en merit i fiberbranschen?

Att Military Work har många befattningar inom fiberbranschen är tydligt när man tittar på vår hemsida. Vi anställer frekvent fibertekniker, projektörer och ledare till branschen. Vår erfarenhet är att personer med militär bakgrund passar in särskilt väl just här. En fibertekniker möter dagligen 2-4 kunder i kundens hemmiljö och inte sällan har kunden tagit ledigt från sitt arbete för att installationen ska ske. Det gör att helhetsupplevelsen av installationen, som kunden betalar för, är viktig. Soldatkunskaperna kommer därför särskilt väl till pass. Man kommer väldigt långt med rätt tid, rätt plats och rätt utrustning när man ska arbeta i folks hemmiljö. Det tekniska hantverket lär man sig relativt snabbt om man är intresserad och lyhörd. Branschens tillväxt gör att det generellt är lätt att utvecklas mot andra ansvarsbefattningar. Exempel på en sådan är rollen som projektör vilken är en tjänst som går ut på att koordinera, kontrollera och samverka inom ramen för stora projekt och utbyggnader. Här kan man verkligen passa in rekryteringsklyschor som spindeln i nätet och förmåga att ha många bollar i luften.

Anledningen till att branschen söker personal är kortfattat att Sveriges regering har satt som mål att 95% av landets privatpersoner och företag ska kunna ansluta sig till fibernätet år 2020 i syfte att Sverige som land ska fortsätta att utvecklas som IT-samhälle. 

I takt med att fibernätet byggs ut krävs även ledare. En bra grund är en officersutbildning då mycket handlar om att leda och fördela arbete snarare än att bidra med branschkunskap. Vi får ofta höra från kunderna att ledarnas största utmaning är när man river upp ett stycke mark och det visar sig att verkligheten inte ser ut som på ritningen och att detta skapar ständig omfallsplanering. Det som beskrivs är i praktiken vardagen för en officer eller en gruppchef då verkligheten och kartan sällan stämmer överens. Ett annat scenario är att en grävmaskin får bandkrängning och måste in på rep samtidigt som det finns två viktiga projekt att ta sig an. Ett exempel på att det krävs prioriteringsförmåga i stunden. Lägger man till erfarenhet från myndighetsadministration, vana att arbeta mot deadlines och sedvanlig pliktkänsla har man en mycket lovande kandidat till en ledande befattning i branschen. Insatta inser snabbt synergierna med tjänstgöring i ledande befattning i Försvarsmakten trots att produkterna är olika.

Man kan hålla på med liknelser i all oändlighet men vår erfarenhet är att den militära bakgrunden gör sig mycket bra i tillväxtbranscher som denna. Det gör att vi hela tiden får nya uppdrag från branschen!

/Elias, MW Stockholm

FAKTA
Läs mer om Sveriges satsning på fibernätet här.
Leta bland lediga jobb som tekniker och ledare i branschen här!

 

Comment

Arbetsgivardag på Livgardet

Comment

Arbetsgivardag på Livgardet

Elias och Marcus berättar om vilka civila karriärmöjligheter som öppnas när man klarat sig igenom den militära grundutbildningen och blir deltidstjänstgörande. 

Elias och Marcus berättar om vilka civila karriärmöjligheter som öppnas när man klarat sig igenom den militära grundutbildningen och blir deltidstjänstgörande. 

I förra veckan var Military Work tillsammans med en rad andra partnerföretag inbjudna till Livgardet för att berätta om möjligheterna de soldater som genomfört sin grundutbildning nu har på arbetsmarknaden. Vi möttes av en luttrad kapten, en spänstig 1:e sergeant och en imponerande grupp soldater. Vi, tillsammans med de andra företagen, höll en dragning på 20 minuter var och Military Work fokuserade främst på exempel från de 825 anställningar vi gjort. Lunchen utspisades i soldatmässen på klassisk papptallrik med representation från hela kostcirkeln som sig bör. Därefter förevisade soldaterna hur man tar och genomsöker en byggnad. Som rutinerade soldater själva är det lätt att se vilka individer som utmärker sig och har varit extra duktiga under grundutbildningen. Självklart är det en anledning att söka samband med de personerna och diskutera civila arbeten i särskild ordning. Efter genomförandet var det fritt mingel och trevliga samtal med nyfikna soldater tog vid. Vi hann dessvärre inte prata med alla men hoppas på ett återseende ändå!
Vi gratulerar alla soldater till en väl genomförd grundutbildning!

/Elias och Marcus, MW Stockholm

SNABBFAKTA KVALIFIKATIONER

Vilka kan söka jobb hos MW?
Alla som genomfört värnplikt, GMU eller GU-F.
Tjänstgöring i närtid är meriterande. MW letar efter de som är stolta soldater.

Vilka jobb kan man söka när man genomfört militär grundutbildning?
De allra flesta av Military Works utlysta tjänster. Vi letar efter rätt individ och uppmuntrar alla, oavsett ålder och befattning, med en pågående deltidstjänstgöring i Försvarsmakten att söka. Vi har många exempel på personer som fått andra tjänster än den de sökt från början.
 

Comment