Elias och Marcus berättar om vilka civila karriärmöjligheter som öppnas när man klarat sig igenom den militära grundutbildningen och blir deltidstjänstgörande. 

Elias och Marcus berättar om vilka civila karriärmöjligheter som öppnas när man klarat sig igenom den militära grundutbildningen och blir deltidstjänstgörande. 

I förra veckan var Military Work tillsammans med en rad andra partnerföretag inbjudna till Livgardet för att berätta om möjligheterna de soldater som genomfört sin grundutbildning nu har på arbetsmarknaden. Vi möttes av en luttrad kapten, en spänstig 1:e sergeant och en imponerande grupp soldater. Vi, tillsammans med de andra företagen, höll en dragning på 20 minuter var och Military Work fokuserade främst på exempel från de 825 anställningar vi gjort. Lunchen utspisades i soldatmässen på klassisk papptallrik med representation från hela kostcirkeln som sig bör. Därefter förevisade soldaterna hur man tar och genomsöker en byggnad. Som rutinerade soldater själva är det lätt att se vilka individer som utmärker sig och har varit extra duktiga under grundutbildningen. Självklart är det en anledning att söka samband med de personerna och diskutera civila arbeten i särskild ordning. Efter genomförandet var det fritt mingel och trevliga samtal med nyfikna soldater tog vid. Vi hann dessvärre inte prata med alla men hoppas på ett återseende ändå!
Vi gratulerar alla soldater till en väl genomförd grundutbildning!

/Elias och Marcus, MW Stockholm

SNABBFAKTA KVALIFIKATIONER

Vilka kan söka jobb hos MW?
Alla som genomfört värnplikt, GMU eller GU-F.
Tjänstgöring i närtid är meriterande. MW letar efter de som är stolta soldater.

Vilka jobb kan man söka när man genomfört militär grundutbildning?
De allra flesta av Military Works utlysta tjänster. Vi letar efter rätt individ och uppmuntrar alla, oavsett ålder och befattning, med en pågående deltidstjänstgöring i Försvarsmakten att söka. Vi har många exempel på personer som fått andra tjänster än den de sökt från början.
 

Comment