Militärer på framtidens arbetsplats!


Då och då levererar Military Work personal till beställare hos våra kunder som själva har en militär koppling. Ofta har dessa individer själva fått utväxling på sin militära utbildning och inställning till arbete. I detta fallet är det också så - fast i en ovanligt hög omfattning! Darko Pervan är entreprenören och reservofficeren som i mitten på 90-talet lanserade klickfogen och revolutionerade golvindustrin. Efter att produkterna under många år mestadels har licenstillverkats av andra aktörer har man nu beslutat att tillverka golv och nya innovationer på hemmaplan i Viken norr om Helsingborg under varumärket Välinge Innovations. Man håller på och färdigställer 18 000 kvm produktions- och lageryta som också ska inrymma kontor. Military Work har i uppdrag att tillsätta personal till Välinges expansion vilket kommer vara ett pågående arbete i takt med att produktionen ökar. Vi har ställt frågor till några av Military Work-medarbetarna som arbetar på uppdraget!

Tobias, Reservofficer

Tobias, Reservofficer

Vad tycker du om att arbeta för MW?
En bra och omtänksam arbetsgivare med annan mentalitet än andra               bemanningsföretag.

Hur trivs du hos uppdragsgivaren Välinge?
Mycket bra.

Vad i din soldatidentitet har du haft mest nytta av hittills?
Initiativförmåga och aktivt sökande av uppgift.

Vad är ditt nästa karriärsmål?
Gruppledare alternativt annan chefsbefattning där jag kan få användning av tidigare erfarenheter från officersrollen.

Varför tycker du att fler soldater ska söka sig till uppdraget via MW?
MW är ett bra sätt att få hjälp att komma ut i det civila arbetslivet utan att behöva lämna det militära helt. MW har även en förståelse och kunskap som gör att dem kan omvandla den militära kompetensen till civil kompetens. 

 

Lowe, Hemvärnsman

Lowe, Hemvärnsman

Vad tycker du om att arbeta för MW?
Att arbeta för MW är kul! Lite som att vara tillbaka i Försvarsmakten. Bra chefer och kollegor.

Hur trivs du hos uppdragsgivaren Välinge?
Trivs mycket bra hos Välinge! Jag har blivit väldigt väl mottagen från högre chefer till medarbetare på avdelningarna och på mitt skift. Trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna och skifttiderna, framförallt är vi redan ett riktigt gott gäng på vår avdelning.

Vad i din soldatidentitet har du haft mest nytta av hittills?
Förmågan att tempoväxla och att "gilla läget", tror jag. Det är mycket att lära men hyfsat lugnt när allt flyter, men det kan ändras fort. Då finns det alltid något annat att ta tag i.

Vad är ditt nästa karriärsmål?
Just nu vill jag lära mig så mycket som möjligt hos Välinge för att kanske länge fram se vilka möjligheter som dyker upp för att avancera inom Välinge.

Varför tycker du att fler soldater ska söka sig till uppdraget via MW?
Både MW och Välinge är bra arbetsgivare! Välinge ser väldigt positivt på oss med bakgrund från Försvarsmakten och är måna om sin personal och vill man så finns det möjligheter att utvecklas. Det är högt i tak och god kamratskap! Välinge växer och gillar man ny teknik så kan det bli en häftig resa.

Vill du arbeta med Tobias och Lowe? Klicka här för att läsa mer!

Comment