Emanuel Nilsson går från engagemang på Military Work till heltid vid Hemvärnet som utbildningsofficer vid Livgardesgruppen.

Nilsson gjorde värnplikten 2009-2010 som insatssoldat i Karlskrona vid Marinbasen. Efter fortsatt tjänstgöring inom säkerhetsförbandstjänst hamnade han på Amfibieregementet i Berga som specialistofficer där han var förbandsinstruktör för ett amfibieskyttekompani.

Efter militärlivet väntade en utbildning till järnvägsingenjör vid Nackademin. Arbete för italienska Ansaldo följde med uppdrag inom signalteknik. Ansaldo var en leverantör till beställaren Trafikverket.

Under militärtiden och under studietiden började Emanuel arbeta extra för Military Work inom den så kallade QRF:en, Military Works Quick Response Force. Uppdragen innebar bland annat säkerhetsarbete vid arenaevenemang på till exempel Friends Arena.

 

– Military Work innebar en stimulerande omväxling i vardagen. evenemangsjobben var mycket stimulerande och det var allt från fotbollsmatcher, veterantattoo, hästtävlingar och konserter. säger Emanuel Nilsson.

Emanuel beskriver vad som utmärker att arbeta med kollegor som har en liknande militär bakgrund.

 

– Att arbeta med likasinnade innebär att alla agerar i samma riktning, att lösa uppgiften. Man behöver inte säga så mycket, man täcker för varandra automatiskt, prestigelöst och effektivt.

 

Nästa vägval, att gå tillbaka heltid till Försvarsmakten och Livgardesgruppen. När kände han att det var dags?

 

– Jag brinner för ledarskap, utveckla verksamheter och i synnerhet människor. Sedan har jag alltid trivts i uniform, vad den står för och det liv det innebär. Nu får jag använda mina samlade kunskaper, erfarenheter och samtidigt fortsatt utveckla mig. Jag vill passa på att rekommendera Military Work till alla, just för att relationen till Försvarsmakten är så naturlig, avslutar Emanuel Nilsson.

 

På Military Work är man positiv till Emmanuels val, Michael Yngvesson, vd för Military Work Sverige utvecklar.

– Vi tackar Emanuel och önskar honom all lycka framgent. För oss är det självklart att ta tjänster inom Försvarsmakten. Vi uppmuntrar även alla våra medarbetare att ha fortsatt engagemang inom Försvarsmakten vid sidan om Military Work, som reservofficer, deltidssoldat, i Hemvärnet eller andra tjänster, säger Michael Yngvesson.

1 Comment